divendres, 27 de març del 2009

Naturgas Energia començarà a l’abril les obres d’execució del gasoducte Serinyà – Figueres

Naturgas Energia començarà a l'abril les obres d'execució del gasoducte Serinyà - Figueres. A la comarca, aquesta infraestructura també afecta el municipi d'Esponellà, on consideren que es tracta d'una obra "imposada" i que ha suposat l'expropiació forçosa d'una trentena de veïns.

El nou gasoducte enllaça Serinyà amb Figueres, passant per Esponellà, Cabanelles, Navata, Ordis, Borrasà, Avinyonet de Puigventòs i Santa Llogaia d'Àlguema. L'execució de les obres va ser adjudicada a l'empresa Naturgas Energia l'abril de 2006, i la zona afectada va passar automàticament a tenir declaració d'utilitat pública. A finals de 2008 va tenir lloc el procés d'expropiacions als municipis afectats del Pla de l'Estany, Serinyà i Esponellà, que van afectar, en total, una cinquantena de veïns.

Ahir, l'empresa encarregada del projecte va anunciar que les obres començarien el mes d'abril. L'anunci ha agafat per sorpresa el municipi d'Esponellà. Segons ha explicat l'alcaldessa, Rosa Teixidor, encara ningú els ha informat oficialment d'aquest fet, tot i que tal com ha anat tot el procés no esperen que ho facin. Segons Teixidor, es tracta d'una infraestructura "totalment imposada", i que tot i que anirà soterrada, no aporta res positiu al municipi.

Al municipi d'Esponellà la construcció del nou gasoducte afectarà una trentena de veïns i veïnes. Davant la incertesa i la postura contrària dels propietaris, a l'inici del procés l'anterior equip de govern va presentar un recurs contenciós administratiu per aconseguir un canvi de traçat. Teixidor, però, ha explicat que l'actual equip de govern va optar per retirar aquesta demanda, ja que va considerar que un canvi de traçat no faria més que traspassar el problema a uns altres propietaris.

El gasoducte, que ha de garantir el subministrament de gas natural als nuclis urbans i polígons industrials de Figueres i Vilafant, farà poc més de 22 quilòmetres, i compta amb una inversió de 8,7 milions d'euros. Tindrà un diàmetre de deu polsades i disposarà de tres posicions de vàlvules a Serinyà, Navata i Vilafant, i altres tres estacions de regulació i mesura en les mateixes localitats. La companyia Naturgas Energia estima la durada dels treballs en uns sis mesos.






Font: info.serinyà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada