dimarts, 29 de setembre del 2009

Un jutjat anul·la una llicència que ha permès construir dos habitatges a Serinyà

La magistrada considera provat que aquella illa només es podia dividir en sis parcel·les i en canvi se'n van fer set

El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Girona ha anul·lat la decisió de l'Ajuntament de Serinyà (presa per l'anterior equip de govern, en mans de CiU) de permetre parcel·lar i construir dues vivendes unifamiliars aparellades en un terreny del carrer Sant Sebastià. A més, també determina que els veïns de la zona hauran d'eliminar el tancat realitzat en una zona d'hortes, ja que han convertit aquest espai en una mena de "jardins privats", i que s'haurà d'enderrocar un vial situat a la part posterior dels habitatges, ja que no consta que s'hagi atorgat cap llicència per haver-lo construït i també es troba en terra d'hortes, que haurien d'estar protegides. El consistori, per la seva banda, ja ha anunciat que presentarà un recurs a la decisió, ja que considera que la magistrada només ha tingut en compte el peritatge de la part demandant.
La denúncia va ser interposada pel grup Independents de Serinyà (IdS), que en l'anterior mandat era a l'oposició. En el seu escrit, els demandants expliquen que el terreny del carrer Sant Sebastià es va dividir en set parcel·les en lloc de sis (que era tal com estava previst inicialment). Per això, la jutge estima la demanda i anul·la la llicència de parcel·lació que el govern de CiU va atorgar el 31 d'agost de 2005. Un cop anul·lada la parcel·lació, doncs, tot el sòl queda comprès en una única parcel·la, de manera que també s'han d'anul·lar les llicències d'obres, ja que es van autoritzar dos habitatges quan les normes urbanístiques admeten només una vivenda unifamiliar per cada parcel·la mínima.
L'alcalde, Josep Antoni Ramon (GPS-Esquerra-AM), reconeix que sí que s'han fet set parcel·les, però assenyala que una s'ha quedat sense edificar, de manera que només n'hi ha sis de construïdes i que a més totes les cases han ocupat les parcel·les mínimes.
La denúncia, d'altra banda, també fa referència al fet que els propietaris de les cases d'aquestes sis parcel·les han posat un tancat per convertir les hortes de darrere els habitatges en un jardí privat i en un vial d'accés als seus garatges. Davant d'això, la jutge ordena a l'Ajuntament de Serinyà que, en un termini de deu dies, avisi als veïns que han d'enderrocar el tancat, excepte que tinguin llicència (que, en aquest cas, seria revisable). Pel que fa al vial d'accés, la resolució és la mateixa: com que no s'ha trobat cap llicència ni se sap qui el va obrir, la jutge ordena a l'Ajuntament que, si l'ha construït ell, l'elimini tan aviat com se li demani l'execució de la sentència, mentre que si l'han tirat endavant els mateixos veïns beneficiaris, es demana al consistori que els avisi que no hi podran tornar a passar.
Des del consistori, el batlle explica que no s'ha obert un vial, sinó que es tracta d'una servitud de pas a través de terrenys privats. Segons indica, casos com aquest es poden trobar en diversos punts del municipi i no es tracta de res extraordinari. Per això, confia que la jutge tindrà en compte el recurs presentat per l'Ajuntament.

Font: diari de girona GIRONA | LAURA FANALS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada