dijous, 11 de juny de 2009

Serinyà ha pagat una multa de 300 euros pel retard a executar una sentència


L'Ajuntament de Serinyà ha hagut de pagar una multa coercitiva de 300 euros pel seu retard en executar la sentència que l'obligava a revisar la llicència que va permetre la construcció de l'edifici que fa xamfrà entre els carrers Doctor Tussell i Nord, a l'entrada del municipi. El Tribunal Superior de Justícia (TSJC) considera il·legal l'estudi de detall utilitzat per donar la llicència i per tant determina que el permís es va donar de forma incorrecta, ja que ocupa 77 metres quadrats que són públics. Des de l'Ajuntament, el seu alcalde, Joan Antoni Ramon (GpS-ERC-AM), assegura que no ho hi ha hagut cap mena de mala intenció per part del consistori, sinó que el retard per executar la sentència es va deure a "un error per no preveure bé els terminis". "No teníem cap intenció de dilatar-ho en el temps, però els ajuntaments petits no tenim advocats que treballin exclusivament per nosaltres i per això poden haver-hi problemes com aquest", va assenyalar Ramon.
L'ordenació urbanística de l'indret on es troba l'edifici es va aprovar l'any 2000, quan el consistori estava governat per CiU. La primera vegada que va passar per la Comissió d'Urbanisme, el projecte va ser rebutjat perquè no es respectava la part dels terrenys que s'havia de destinar a zona viària. El consistori, llavors, va modificar l'alineació d'una part del bloc, que va ser acceptada per Urbanisme i per tant l'edifici es va construir.
Independents per Serinyà (llavors a l'oposició) però, no ho veia clar, de manera que va encarregar un altre estudi i el resultat va ser que l'alineació ocupava 77 metres quadrats que eren públics. Segons expliquen els seus membres, primer van intentar dialogar amb el govern convergent, però en veure que no els feien cas van decidir deixar el cas en mans dels tribunals. Finalment, el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) els va donar la raó, i al maig de l'any passat va considerar nul l'estudi de detall en el qual s'havien basat a l'hora de donar la llicència. Aquesta, per tant, s'havia de revisar.
El passat mes de febrer, una interlocutòria del Jutjat va requerir al consistori que ordenés i s'acredités al més aviat possible l'acompliment de la sentència, en el sentit que calia revisar immediatament la llicència atorgada, ja que era incorrecta. Fins llavors, la interlocutòria va imposar una multa coercitiva de 300 euros diaris fins que es donés compliment a la sentència.
L'Ajuntament, però, va interposar un recurs de súplica al Jutjat, al·legant que ja havia iniciat els informes tècnics per poder executar la sentència. Aquesta súplica va ser acceptada i la multa es va quedar només en 300 euros.
La qüestió ara és saber què succeirà amb aquest edifici. Els independents ho tenen molt clar: s'han ocupat 77 metres quadrats que eren de sòl públic i, per tant, el poble té dret a recuperar-los o a cobrar-los. Consideren que és injust que una constructora privada s'hagi quedat una superfície que era pública, i per tant no es pensen quedar de braços creuats. Així doncs, ja han demanat per escrit que s'enderroqui l'edifici.
Els Independents asseguren que ja han intentant conversar amb l'equip de govern, tant amb l'antic com l'actual, i que no han tingut més remei que arribar a aquest punt perquè no se'ls ha fet cas. Per això han demanat l'enderroc, tot i que continuen oberts al diàleg. Segons expliquen, per arreglar la situació l'Ajuntament hauria de cobrar els 77 metres quadrats de més ocupats per la construcció i posar-se d'acord amb la resta de veïns afectats per tal d'arreglar la llicència, la qual cosa veuen difícil.
Per la seva banda, el batlle afirma que "l'enderroc no l'ha ordenat ningú, només s'ha demanat", i va explicar que els serveis tècnics estan treballant per revisar la llicència i que el jutge decideixi què s'ha de fer. Ramon opina que l'alineació de l'edifici envaeix un tros de vorera però no perjudica a ningú, i recorda que Urbanisme li va donar el vist i plau. A més, creu que el contenciós presentat "té un rerefons polític i interessat".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada