dimarts, 9 de juny del 2009

Entrevista a Joserp Antoni Ramon Alcalde de Serinyà (GPS-ERC-AM)

Un dels principals objectius del consistori és que els joves s'impliquin en la vida local, i per això s'està condicionant un antic edifici del poble perquè hi puguin fer diverses activitats

Després de 28 anys de domini de CiU, en les últimes eleccions municipals ERC va guanyar a Serinyà. El govern el formen els quatre regidors republicans, amb Josep Antoni Ramon al capdavant, mentre que els tres de CiU i els dos del PSC estan a l'oposició.

–Quins són els principals reptes que té plantejats avui el municipi?
–«Un dels més importants és el POUM, que és l'eina que ha de permetre tenir més espais per a equipaments, ampliar l'escola, disposar d'una zona esportiva en millors condicions, entre altres aspectes importants. Mentrestant estem executant l'ampliació i millora de l'espai de joves i entitats de can Beia; aquest any farem la millora de la xarxa de clavegueram; construirem una nova captació d'aigua i preveiem millorar el pati de l'escola, per citar les actuacions més destacades.»
–La proximitat amb Banyoles els resulta un inconvenient?
–«Segons per a què sí, i per altres coses tenir la ciutat tan a la vora és un avantatge. En el que sí que ens perjudica és en l'oferta per als joves. Com que no tenim institut de secundària, als 12 anys la mainada se'n van a estudiar a Banyoles i se solen desvincular del poble.»
–Vol dir que s'està envellint la població?
–«No, no, això no. Curiosament, hi ha gent que marxa, però als 30 o 35 anys tornen, potser perquè aquí hi tenen els pares o perquè a Serinyà s'hi viu bé. Això ho notem a l'escola. Aquest curs que ve tindrem un grup nombrós de P3. El problema a què em referia és en aquella franja d'edat dels estudiants de secundària. Per això ara estem rehabilitant Can Beia i estem preparant un projecte per incrementar les activitats a desenvolupar-hi, amb l'objectiu de completar un espai que retingui els adolescents i els joves, o que faci compatibles les sortides a Banyoles amb la permanència al poble i la seva implicació en la vida associativa. Ja fa un temps que estem desenvolupant un programa d'activitats pensant en els joves, amb seu en una part de Can Beia i amb monitors i un tècnic de joventut. La intenció és donar més envergadura i millorar tot plegat, cosa que pensem aconseguir amb l'ampliació de les dependències.»
–Com els afectarà el pla director urbanístic de la comarca?
–«Valorem positivament el document perquè es reclamava des de feia temps i creiem que planificar el futur és bo. Però això no vol dir que no hi hagi coses que no es puguin millorar, i per això hi hem al·legat. En concret, no volem que es desclassifiqui el sector industrial perquè per a nosaltres és un tema estratègic de futur. Com que no es preveu un polígon comarcal, ens cal tenir un espai propi, d'àmbit municipal, per a les nostres indústries. Ja tenim un polígon, el que passa és que no està acabat i caldria completar-lo. Per altra banda, el pla interfereix en la qüestió del sòl urbanitzable de la zona de can Parella. En el POUM es preveu aplicar-hi una desclassificació important i ara el pla director comarcal ho desclassifica del tot. Això produeix una certa interferència amb el que es projecta en el nostre POUM.»
–D'aquí a pocs anys es desdoblarà la C-66 i la carretera ja no passarà pel nucli. Això és una bona notícia.
–«Home, per als que tenen el negoci a peu de carretera no ho és pas, és clar. Però en general, per al municipi, la nova C-66 serà més positiva que negativa perquè allunyarà el trànsit de la carretera i generarà tranquil·litat al poble. És evident que la travessera i la cruïlla per accedir al centre són perilloses. Crec que el projecte és bo.»
–Vostès i els ajuntaments d'Esponellà i Crespià s'oposen al traçat de la línia de 132 kV fins a Santa Llogaia. Confien que finalment els faran cas?

RAMON ESTÉBAN, El punt



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada