dijous, 18 de juny del 2009

Comencen a obrir el Pla de Martís per instal·lar el gasoducte Serinyà-Figueres

La construcció del gasoducte entre Serinyà i Figueres ha comportat l'obertura d'una espectacular traça enmig dels camps de conreu del Pla de Martís. Aquesta setmana estan col·locant els tubs a sobre del terreny, en espera que els pròxims dies excavin les rases on soterraran la nova infraestructura, que ha estat molt mal rebuda pels propietaris afectats.

El gasoducte l'ha promogut la companyia Naturcop Multiservicios i té com a principal raó de ser el subministrament de gas natural a les zones urbanes i industrials de Figueres i Vilafant.

La nova connexió permetrà desmantellar la planta de gas liquat que hi ha a la vora de la capital empordanesa, on s'emmagatzema el combustible després de ser transportat per carretera. La desaparició d'aquestes instal·lacions permetrà a Figueres disposar d'un gran espai per al creixement de la ciutat, segons van assenyalar fonts del consistori quan es va presentar el projecte.

Amb un pressupost de més de 6 milions d'euros, el gasoducte travessarà nou municipis: Serinyà, Esponellà, Cabanelles, Navata, Ordis, Avinyonet de Puigventós, Borrassà, Santa Llogaia d'Àlguema i Vilafant. Excepte Vilafant, cap d'aquests pobles no podrà consumir el gas que passarà pel seu subsòl.

Els veïns contraris al traçat, majoritàriament pagesos d'Esponellà –que es van associar per impedir l'obra, però que no se'n van sortir–, sostenien que la nova infraestructura no és necessària, ja que l'àrea de Figueres es nodrirà properament amb un gasoducte que passarà paral·lel a l'AP-7. En qualsevol cas –afegien– si era imprescindible la canonada entre Serinyà i Figueres, demanaven que per fer el traçat s'aprofitessin els corredors ja existents de carreteres i línies elèctriques, per tal de no crear drets de servitud als camps de conreu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada