dijous, 21 de maig del 2009

L'Ajuntament de Serinyà treballa per legalitzar la llicència que va permetre la construcció d’un edifici

Els serveis tècnics de l'Ajuntament de Serinyà treballen per legalitzar la llicència que va permetre la construcció d'un edifici a l'entrada del poble. El Tribunal Superior de Justícia ha declarat il·legal l'estudi de detall que va permetre'n la construcció, perquè considera que la seva alineació no s'ajusta al Pla General.

L'ordenació urbanística de la zona on hi ha l'edifici, a la cantonada entre els carrers del Nord i Doctor Tussell, es va aprovar l'any 2000, quan l'Ajuntament estava governat per CiU. L'estudi de detall va ser rebutjat inicialment per Urbanisme perquè el projecte no respectava part dels terrenys que s'havien de destinar a zona viària. Després d'una modificació de l'alineació en una part del bloc, però, el projecte es va poder tirar endavant amb el vist-i-plau de la Comissió d'Urbanisme. El grup llavors a l'oposició, d'Independents-PM, no va veure clara la llicència i va encarregar un estudi a un tècnic independent, que va determinar que l'alineació de l'edifici ocupava 77 metres quadrats de sòl públic. Veient que el govern de llavors no els feia cas, l'oposició va traslladar la qüestió al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ara els ha donat la raó. Segons ha destacat l'alcalde de Serinyà, Josep Antoni Ramon, la sentència indica que el problema va ser de l'alineació de l'edifici, però cal tenir en compte que fins avui no s'ha construït més del permès i no s'ha guanyat en edificabilitat.

Segons ha explicat l'alcalde, en aquests moments els serveis tècnics municipals estan estudiant de nou l'estudi de detall per trobar solucions de cara a legalitzar la llicència. Josep Antoni Ramon ha volgut deixar clar que en cap cas el Tribunal parla d'haver d'enderrocar l'edifici, com ha deixat entreveure el grup municipal que estava a l'oposició a l'inici del procés.

L'alcalde de Serinyà ha assegurat que els tècnics estan a punt d'arribar a una solució favorable per adequar la llicència a la legalitat sense haver d'enderrocar l'edifici.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada