dimarts, 26 de maig del 2009

La Fundació Mas Casadevall està preparant la publicació d’un estudi de diagnòstic precoç de l’autisme


La Fundació Mas Casadevall de Serinyà està preparant la publicació d'un estudi de diagnòstic precoç de l'autisme. El centre va celebrar ahir el seu consell assessor anual, en què hi va assistir la consellera de Salut, Marina Geli.

El consell assessor de la Fundació Autisme Mas Casadevall, a Serinyà, l'integren persones que no participen del dia a dia de l'entitat, com diversos professionals de la medicina i representants d'institucions i empreses. En l'actualitat, el presideix l'abat emèrit de Montserrat, el pare Sebastià Bardolet, i hi assisteixen, entre d'altres, personalitats com el president de la cooperativa La Fageda, Cristóbal Colon.
El consell assessor es reuneix cada any, i a la reunió d'ahir es va comptar amb la presència de la consellera de Salut, Marina Geli.

Segons ha explicat el gerent de Mas Casadevall, Albert Vergés, les qüestions que es van plantejar a la consellera van ser la col·laboració del Govern en diversos aspectes de recerca i formació que està duent a terme actualment la Fundació. D'una banda, la possibilitat de formar algun professional al centre de recerca col·laborador dels Estats Units. I també se li va presentar la feina feta per la fundació en el diagnòstic precoç de l'autisme, amb la validació del test "Mas Casadevall" i la presentació d'un estudi pendent de publicació.

Mas Casadevall va celebrar el novembre passat el seu vintè aniversari. El gerent del centre valora molt positivament la tasca que s'ha fet a la fundació durant tot aquest temps en atenció integral a persones amb autisme, omplint un dèficit que hi havia a la comarca en aquest sentit.

Actualment 28 nois i noies viuen a les residències de l'entitat, i 8 més hi assisteixen com a centre de dia. Hi treballen uns 40 professionals i, a més de les instal·lacions de Serinyà, la Fundació compta amb les llars de la plaça Perpinyà de Banyoles.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada