dissabte, 21 de març del 2009

Música i història s'associen al Pla de l'Estany



Els habituals concerts que organitzen Joventuts Musicals (JJMM) i el Consell del Pla de l'Estany es presenten aquest any amb novetats importants, com ara les visites guiades als espais històrics de la comarca que serviran d'escenari. Per primer cop, l'entrada serà gratuïta.

Tres anys després que comencessin la seva col·laboració, els dos promotors dels concerts als pobles del Pla de l'Estany han decidit potenciar l'oferta a base d'aplicar formats nous. Així, tot el cicle serà exclusivament de música clàssica; algunes esglésies s'han incorporat com a escenari i abans de les actuacions es podrà participar en una visita guiada pels temples i les cases senyorials que serveixen d'escenari. A aquests atractius cal afegir-ne un altre, potser determinant: per primer cop, no s'haurà de pagar entrada. «L'objectiu és relligar la música amb el patrimoni històric i arquitectònic de la comarca», va resumir ahir el president del Consell, Jordi Xargay, en la presentació del programa.

Tots els concerts es faran en diumenge i començaran a les set de la tarda. Els intèrprets són: Katia Michel, piano (22 de febrer, la Sala de Camós); Classicus Trio (15 de març, Santa Maria de Porqueres); Séverine Etienne Maquaire, mezzo, i Mercè Roca-Ritook, piano (12 d'abril, Can Jan de la Farrés de Fontcoberta); Santi Novoa, trombó, i Ramón López, piano (17 de maig, Sant Pere de Cornellà) i Gemma Corrales, flauta, i Arturo Domene, piano (14 de juny, Sant Andreu de Serinyà). Tots ells arriben amb l'etiqueta de joves promeses, ja que han estat premiats en concursos de JJMM de l'Estat espanyol, segons va dir el director del cicle, Miquel Cuenca.








Font: el punt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada